pil pil pil pil
Slagtermester Frederik Ferdinand Mikkelsen
(1857-1907)
Anne Christensen
(1853-1930)
Daglejer Jens Madsen Andersen
(1851-1929)
Ane Cathrine Hansine Jacobsen
(1856-1936)
Murermester Christian Gotfred Mikkelsen
(1893-1949)
Theresia Vilhelmine Andersen
(1898-2003)
Edith Theresia Mikkelsen
(1919-2017)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Fyrbøder Bent Thode Sørensen

Edith Theresia Mikkelsen

  • Født: 24-6-1919, Rudkøbing, Svendborg Amt
  • Dåb: 21-9-1919, Rudkøbing Kirke
  • Ægteskab (1): Fyrbøder Bent Thode Sørensen den 5-3-1939 i Fredens Kirke, Odense
  • Død: 24-5-2017, Korsløkkehaven, Odense i en alder af 97 år
  • Begravet: 8-6-2017, Vor Frelsers kirke, Odense

punkttegn   Dødsårsag: Alderdom.

Billede

punkttegn  Notater:

Gudforældre : Magda Andersen (bærer), Magleby, Pige Karen Madsen, Rudkøbing, Maler Julius Mikkelsen, Rudkøbing, Slagter Mikael Mikkelsen, Simmerbølle

Billede

punkttegn  Begivenheder i hendes liv:

• Konfirmation, 8-10-1933, Ansgar Kirke.

• .


Skudsmålsfortælling: 1-2-1939, Aarestrupvej 20, Bellinge, Odense

Frk. Edith Mikkelsen har været min Husassistent fra 1. Sept 1934 til 1. Februar 1939, d.v.s fra min lille Pige var 1 Aar til hun var 5 1/2 Aar. Jeg har selv maattet være hjemmefra om Formiddagen, saa at saavel Barnet som Husets Renholdelse og i de sidste 1 1/2 Aar Madlavningen helt har været overladt Edith. Lige fra den første Dag, da hun som 15aarig kom til mig, til hun som næsten 20aarig forlod mig, for at gifte sig, har jeg kun godt at sige om hende. Hun har udført alt med usævanlig Ansvarsbevisthed og ikke blot gjort det almindelige Arbejde grundigt og rigtigt, men ogsaa paataget sig en Mængde af de huslige Pligter, som normalt hviler paa en Husmoder: Blomstervanding, Indkøb af de mere almindelige Ting som Smør, Brød, Mælk, Sæbe og i de senere Aar alt hvar der skulle anvendes til Madlavningen. Og alt dette med Omhu, Omtanke og økonomisk Sans, I de 4 1/2 Aar har hun ikke forsømt een eneste Dag eller kommet for sent om Morgenen, Hus og Mad har altid været i Orden til den aftalte Tid. Naar der var ekstra Arbejde som Vask eller Bagning (Det sidste Aarstid har hun elene klaret Storvasken og Strygningen, ogsaa almindelig Skjortevask og Strygning), selv da har hun altid forstaaet at tilrettelægge Arbejdet saadan, at vi andre intet mærkede til en eventuel Travlhed. Stille og foligt har hun udført alt, og altid venlig har hun vundet en stor Plads hos os. Dette skyldes ikke mindst, at hun med usævanlig Forstaaelse og Kærlighed har ikke blot passet, mem virkelig ogsaa opdraget Torun i den for en lille Pige overordentlig vanskelige Alder før Skoletiden. Hvad Ediths Ro og Ansvarsfølrlse har betydet for hende, som er i Besidelse af et særdeles livligt Temterament, kan ikke vurderes højt nok.

Anne Charlotte Foged, Aarestrupvej 20, Odense

Livsbeskrivelse

Edith er født i Rudkøbing, og da hun var 11 år flyttede familien til Odense.
Familien var hendes mor og far samt søster. Søster Grethe er bare 16 måneder yngre end Edith, så de to levede som tæt knyttede tvillinger, lige til Edith som 19-årig mødte Bent.
Fra Edith var 15 til 19 arbejde hun som husassistent hos en familie i Bellinge. Det blev hendes eneste møde med arbejdsmarkedet, idet Bent ønskede at hans kones plads var i huset, med børnepasning og husførelse.
Edith og Bent blev gift i 1939, hvor også deres første søn Henning kom til verden. 7 år senere, efter 2. verdenskrig, kom Ove i 1946.
Edith og Bent havde slået sig med i Tarup, hvor de levede et forholds stille liv. Sommerferie har de altid holdt, og det var i campingens tidlige år. 3 uger med cykel og telt, og så langt væk som bl.a. Bornholm.
Selv om Ediths arbejde var at passe hus og hjem, dyrkede hun håndarbejde med meget stor flid dygtighed. Syning, strikning og brodering var hun fantastisk til, til stor gavn for børn og børnebørn.
Edith og Bent rejste en del, men det sluttede da Bent blev handikappet efter en trafikulykke i 1965. Bent døde i en alder af 60 år.
Edith var altid villig når der var behov for pasning af børnebørn, og børnebørnene nød at være sammen med hende.
Efter Bents død rejste Edith meget sammen med veninderne. Blandt andet var hun i Rusland og se landskamp, med klaphat og det hele. Børnebørnene nød også godt af hendes rejselyst. De kom hver i sær med på en sydeuropæisk rejse da de blev konfirmeret.
Edith havde en stærk tilknytning til sin mor, som hun næsten daglig besøgte til hendes død som 105-årig.
De senere år var præget af faldulykker, med mange brækkede lemmer, som aldrig blev gode igen. Hermed blev Ediths førlighed svækket, og til sidst ikke eksisterende.
De sidste 2 år blev en prøvelse, både for hende og familien. Det var ikke muligt at komme i kontakt med hende, ligesom der ikke var nogen genkendelse.

Billede

Edith blev gift med Fyrbøder Bent Thode Sørensen, søn af Togbetjent Søren Marius Christensen Sørensen og Caroline Mathilde Carlsen Thode, den 5-3-1939 i Fredens Kirke, Odense. (Fyrbøder Bent Thode Sørensen blev født den 9-12-1919 i Fynshovedvej 511, Martofte, Odense Amt, dåb den 18-1-1920 i Stubberup Kirke, døde den 3-9-1980 i Nyborgvej 313, Odense og blev begravet i 9-1980 i Vor Frelsers Kirkes kirkegård, Odense.)
Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 16-6-2017 med Legacy 9.0 fra Millennia